Skispanner für Langlauf und Alpin

Ska du ut på en skidresa eller ett långlopp någonstans i Europa? Grattis, finns det något roligare än att ge sig ut i spåret eller att kasta sig utför pisten?

Låt oss på Travel Waxer göra din skidresa ännu roligare! Vallningen kan vara besvärlig när man är på resande fot, men med hjälp av våra smidiga och portabla vallaställ så blir det betydligt enklare att ha bra glid och fäste även på resan.

Vår vallabänk är enkel att packa och montera

Travel Waxers vallaställ är anpassade för att kunna användas när man ska resa till ett träningsläger eller en tävling. Vallabänken är enkel att vika ihop och kan följa med i skidfodralet. Den tar inte mer plats än ett par vanliga skidor. I genomskärning är den faktiskt inte större än 5 x 5 cm! Man monterar enkelt upp bänken på ett par minuter. Trots att bänken är lätt och smidig så är den mycket stabil när man arbetar med skidorna.

Vallaställ för längdåkning och alpint

Hos oss hittar du vallaställ för både alpin- och längdskidor. Vallaställ för båda skidtyperna kallar vi kombivallaställ. Vallaställen kan byggas på med tillbehör när dina behov ökar. Till exempel kan du börja med att köpa en modell för längdskidor, och i ett senare skede skaffa ett tillbehör för slalomskidor. Tvingarna som används är desamma. De syns i mitten av bilden nedan. Vi har modeller för såväl inomhus- som utomhusbruk. Inomhus används ett bordsvallaställ och för utomhusbruk väljer man en modell med bänk – en vallabänk.

Vallaställ

Vilken modell ska jag välja?

Ta hjälp av tabellen nedan! Först och främst – åker du både längd och alpint? Då kanske ett kombivallaställ kan vara intressant. Om du vallar mest inomhus och har du ett lämpligt bord som är minst 140 cm långt, är det lämpligt att välja ett bordsvallaställ. Det är en vallaprofil som skruvas fast på ett bord. Kommer du att resan en hel del och vill ha möjlighet till optimala förutsättningar för träning och tävling? Då ska du välja ett ställ med bänk. Osäker? Lugn, du kan alltid börja med ett bordsvallaställ och sedan komplettera med en bänk.

Mer om tre av våra mest populära vallaställ

Travel Waxer Bench XC är marknadens lättaste vallabänk, med sina blott 3,7 kilo. Enkelt att transportera i bil och på flyget samtidigt som den är stabil även när man arbetar långt ut på skidan. Detta vallaställ är i första hand avsedd för längdskidor, men kan även anpassas till alpint bruk.

Travel Waxer Bench Alpine är ett stabilt och smidigt vallaställ med bänk, perfekt för slalomåkaren som behöver valla och/eller slipa sina alpinskidor. Är anpassat just för kantslipning och fungerar för en rad olika bindningar för alpinskidor. Även detta ställ är flexibelt och kan kompletteras med en längdmodul.

Travel Waxer Bench Allski är vallastället för den som åker skidor både på längden och utför. Det fungerar för alla bindningstyper och skidlängder, är anpassat för slipning av kanter och är ett mycket prisvärt alternativ. Precis som alla våra vallaställ är det smidigt att resa med, ryms i skidfodralet.